רוצים שנגיע להעביר אצלכם/ן בית מדרש חברתי?

מרכז ההדרכה של "ממזרח שמש-כל ישראל חברים" מהווה מקום מפגש פיזי, רגשי ורוחני בין זהויות שונות במרחב הישראלי והיהודי. במפגש נעסוק בבירור זהות, במנהיגות עצמית וחברתית, בהרכב החברה הישראלית, ועוד; כל זאת באמצעות פגישה חווייתית, אישית וקבוצתית, עם מקורות יהודיים וישראליים מתקופות שונות וברוח חכמי יהדות ארצות האסלאם.

אנו מאמינות/ים כי באמצעות שינוי התודעה הישראלית הרחבה, ע"י הפרטים והמגוון האנושי המרכיב את החברה, ניתן לעשות שינוי חברתי ולהפוך את המקום בו אנו חיות/ים למקום שמכיל זהויות שונות ומעניק לכולן מקום שווה.

מרכז ההדרכה מספק סדנאות, סמינרים, ימי עיון, קורסים, הרצאות וסיורים- לקהלים שונים ומגוונים: סטודנטיות/ים, א/נשי חינוך, הורים, ש"שינים, מכינות קדם צבאיות, מכינות בוגרות/ים, מדריכים/ות בתנועות הנוער השונות, רבני קהילות, תלמידי/ות תיכון וחט"ב, עובדים/ות סוציאליים/ות, עובדות/ים עם א/נשים בעלי/ות צרכים מיוחדים, משרתי/ות כוחות הבטחון, בני/ות שירות לאומי ועוד.

הסדנאות מותאמות לקהל היעד, ונבנות לפי צרכי המקום ומאפייניו.

אנו פועלות/ים בכל רחבי הארץ- ישנה אפשרות שנגיע אליכם/ן, או שתגיעו להתארח אצלנו (בתי המדרש שלנו ממוקמים בירושלים ובחולון).

צרו קשר- עוד היום, עם סיגל אברהם, מנהלת מרכז ההדרכה, במייל sigal@mizrach.org.il  או בטלפון 058-6518290.

קמ"ח: קהילות מאמינות בחינוך

ממזרח שמש > תוכניות > קמ"ח: קהילות מאמינות בחינוך
קמ"ח – קהילות מאמינות

בחינוך במוסררה בירושלים, וברמת ישראל בתל אביב.

קבוצות הורים בתוכנית עזריאלי להעצמה חינוכית ב5 בתי ספר בירושלים ו2 בבת ים.
מארגני קהילות חינוך בהוד השרון, בקרית שלום בתל אביב, בקטמונים ובקרית יובל (שטרן) בירושלים.

שיתופי פעולה ותומכים

התוכנית מתקיימת אודות לתמיכה של קרן אבי חי, כל ישראל חברים והקרן החדשה לישראל; ולשותפות של המנהל הקהילתי מורשה בירושלים, מתנ"ס שטרן בירושלים, האגף לשירותים חברתיים בעיריית תל-אביב, מחלקת החינוך של הוד השרון, הנהלת בית הספר ומכון עזריאלי להעצמה חינוכית.

המשתתפות מספרות על שינוי בבית

"במשפחה השתנה משהו מעצם העובדה שאני לומדת. אחרי שלמדנו את מגילת רות, ישבת עם חמי ולמדתי אתו ביחד את המגילה. הרגשתי שאני יכולה לדבר."
"מה שאני לומדת, אני מספרת לילדים וכך נוצר קשר איתם, הזדמנות לשבת ולספר להם – זה מחזק את הקשר שלי איתם ומקרב אותי לילדים שלי."

המשתתפות מספרות על שינוי בבית הספר

"התכנית עצמה השפיעה עלי בהשקפה שלי כלפי החינוך ובהתמודדות היומיומית בבית הספר וגם על הביטחון העצמי שלי מול המחנכות."
"לא ידעתי להתמודד עם מערכת החינוך, היום השתנתה הגישה שלי למורה. היום אני כבר לא באה "מלמטה".

המשתתפות מספרות על שינוי בקהילה

"כשביטלו לנו את ההסעות לבית הספר לילדי השכונה, הקבוצה התארגנה והובילה את המאבק בשביל כל ילדי השכונה – כשיש בעיה, יודעים בשכונה, שאנחנו כתובת".
"היום אנחנו מעורבות בועד בית ספר, בועדות השכונתיות. גם כקבוצה אנחנו כוח – העמותות שנכנסות לשכונה מחפשות את שיתוף הפעולה איתנו".