הגפליטעפיש של אברהם אבינו- חניאל אלמקייס
בצעירותי, נהגתי ללכת לבני עקיבא. בימים ההם, עוד לפני שקול האישה הפך להיות ערווה, תנועת הנוער הדתית, היתה מקום של אינטגרציה חברתית, תרבותית ודתית. אחת החוויות שיותר זכורות לי נקראה "שבת אירוח". במסגרת זו, מידי שנה, התקיימה שבת שבה כל חברי הסניף המקומי שמו פעמיהם לעיר אחרת, שם התארחנו אצל חניכי הסניף המקומי. בהמשך אותה שנה, התקיימה שבת גומלין. מבין כל ההתארחויות ההדדיות, זכורה לי אחת במיוחד, אשר התקיימה באחת השכונות הירושלמיות. באותם ימים, הסניף שלנו הורכב בעיקר מיוצאי עדות המזרח, בעוד הסניף המארח היה הנגטיב העדתי שלנו. עבור רובנו, אותה שבת, זכורה כחוויית הגפילטע-פיש הראשונה שלנו, חוויה שעמדה במוקד השיחות בינינו זמן רב לאחר מכן.
המשך … |
פתאום קם אדם בבוקר ומחליט שינוי חברתי-צוות המרכז
הקיץ נוכחנו בתופעה מדהימה: אלפי אנשים יצאו את בתיהם ודרשו שינוי. אך בין אם נחזק או נבקר את מחאת האוהלים של קיץ 2011, קשה שלא לתהות: איך קם האוהל הראשון? מה גרם לראשי המאבק להקים אוהל ולהעיר את המדינה כולה? איך מתחיל שינוי חברתי ? דפני ליף ושותפיה כאברהם אבינו, ערערו על הסדר הקיים ואמרו שאפשר וצריך אחרת .
מדרש בראשית רבה (יב,א) מתייחס לשאלה זו. המדרש תוהה מדוע הנער אברם הופך בבוא היום לאברהם אבינו, מייסד העם היהודי. המדרש מתייחס לציווי שהוא המעשה המנהיגותי הראשון, האוהל הראשון בשדרה, הציווי" לך לך מארצך".אברם מצווה לצאת מביתו, מארצו, מאזור הנוחות שלו לארץ לא נודעת, "אל הארץ אשר אראך".
המשך … |
נשים עושות שלום- סרח בת אשר- גלית סעדה-אופיר ז"ל
"ואני עושה שלום": סרח בת אשר מונעת מלחמה- גלית סעדה-אופיר ז"ל (מתוך הספר א-מיתיות)-
סרח בת אשר (כשמה במדרש, או שרח בת אשר כשמה במקרא) הייתה אחת מנכדותיו של יעקב. שמה של סרח מופיע לראשונה בספר בראשית (מו: יז) כאחת מבנות משפחת יעקב שהשתתפה בהגירתה של המשפחה למצרים. אזכור שמה במקביל לשמות בניו של אשר מרמז על חשיבותה ועל משקלה הסגולי יוצא הדופן לא רק במשפחת יעקב, אלא אף בכינונה של הקהילה העברית במצרים ולאחר מכן. מקובל לחשוב שבעקבות זאת זכתה סרח לחיי נצח. אריכות ימיה של סרח מאפשרת לה להיות עדה לאירועים היסטוריים בחיי הקהילה העברית ולקחת בהם חלק חשוב .
המשך … |
א-מיתיות:צדק חברתי,מגדר ומדרש-
הזמנה לערב השקה ב"תמול שלשום"
הציבור הרחב מוזמן לערב השקת הספר : א-מיתיות -צדק חברתי, מגדר ומדרש.
שיצא לאור בהוצאת "ידיעות אחרונות" ו"ממזרח שמש".
הערב יתקיים ב"תמול שלשום" מסעדה, בית קפה חנות ספרים, יואל משה סלומון 5 ירושלים.
13.12, יז' כסלו, בשעה 19:00.
בין האורחים בערב יהיו :
אלמוג בהר ואסתר עילם – כותבים בספר ותשוחח איתם תמי מולד חיו – פעילה חברתית.
המשך … |