המוטו של האתר הוא לתת את התמונה הכללית הרחבה ביותר האפשרית של עולם הפיוט לאורך הדורות ובימינו אנו. כפי שתוכלו לראות האתר מציג בפניכם מדורים רבים הקשורים להיבטיו השונים של עולם הפיוט ואנו מתכננים להרחיב את היריעה במשך הזמן. במרכז האתר מאגר הפיוטים והלחנים, בו תוכלו למצוא פיוטים על פי חלוקה לקטגוריות שונות ותוכלו לבצע חיפוש כללי מתקדם. לכל פיוט שני "דפים" מרכזיים – דף עיון בפיוט המציג היבטים עיוניים שונים של הפיוט, ודף הלחנים, שם ניתן לשמוע לחנים וביצועים שונים של אותו הפיוט.
באמצעות חומרים מגוונים – מאמרים, יצירות ספרות, קטעי סרטים, מערכי שיעור וסדנאות, ראיונות – מוצגת הזהות המסורתית בהיבטים שונים: סוציולוגי, פילוסופי, מגדרי, אישי, חינוכי וחברתי. החומרים השונים מיועדים למנהיגים חינוכיים, לפעילים חברתיים, למורות/ים ולמנהלי/ות בתי ספר, למנחי/ות בתי המדרש הישראליים ולכל מי שמעוניין להכיר את החברה הישראלית על רב גווניותה.
מדרשת הוא אתר למנחי בתי מדרש וקהילות לומדות, בו אפשר להכין דפי לימוד, תוך שימוש במקורות ודפי לימוד של מנחים אחרים. האתר מכיל מעל 800 מקורות מכלל בתי המדרש השונים. האתר מתעדכן כל הזמן בדפים ומקורות נוספים.
אתר "גיליונות נחמה" החל לפעול ברשת האינטרנט בשנת 2008 מתוך צורך לשמר ולהנגיש את שיטת הלימוד והעיון בתנ"ך של פרופ' נחמה ליבוביץ ז"ל. האתר מאגד בתוכו את כל הגיליונות לעיון בפרשת השבוע, הגיליונות לעיון בהפטרות ובנביאים, עלוני ההדרכה ודפי התשובות שנכתבו ע"י נחמה. מלבד כל אלה, מציע האתר ללומדים חומרי הוראה והדרכה כלליים מפרי עטה של נחמה וכן קבוצת לימוד אינטראקטיבית ("פורום") שמאפשרת להמשיך את הלימוד והעיון בדרכה.
האתר מציע תמהיל מעניין של תחומים שונים סביב לימוד והוראת המקרא במטרה ליצור מאגר אינטרנטי איכותי ומקצועי במקרא ובכך לגרום הנאה והנעה בלימוד מקצוע שאינו פופולרי במערכת החינוך, והגברת תחושת הרלוונטיות של המקרא וטקסטים יהודיים מרכזיים. באתר מאגר הכולל את התנ"ך, המשנה, התלמוד הבבלי והתלמוד הירושלמי, ואת "משנה תורה" לרמב"ם. לצד טקסטים אלה, קיימים כלים מגוונים שמטרתם לסייע ללומד להתמצא במקורות ולהבין את הכתוב. בין הכלים ניתן למצוא מנוע חיפוש, פרשנויות, קריינות, קישורים למאמרים רלוונטיים, ועוד.
מרכז "אור שלום" לשימור והנחלת מורשת יהודי לוב הוקם בשנת 1995, בבת-ים לזכרם של ר' שלום טייאר זצוק"ל, רבה של העיירה כומס ולזכר נכדו ר' שלום בנעטיה זצ"ל, מורה ומחנך בישראל, ציוני נלהב, משורר ונעים זמירות. באתר ארכיון עשיר לשימוש הציבור.
הפדגוגיה הביקורתית עוסקת ביצירת מודעות לחלוקת הכוח בחברה וביטויים של אי שוויון בחינוך. חינוך ביקורתי עוסק בחתירה לקראת שינוי והומניזציה של בני אדם. הוא מנסה לייצר דרכים להתגבר על אי השוויון החברתי המשוכפל גם בחינוך, ולחקור את הדרך שבה מערכת החינוך ממסללת ילדים לתוך הריבוד המעמדי חברתי, מגדרי, אתני, לאומי וגזעי שאליו נולדו. הפדגוגיה ביקורתית עוסקת בקשר שבין חינוך ופוליטיקה. היא מבקרת את החינוך וחושפת את המנגנונים השונים בחינוך שמשמרים את הסדר החברתי הבלתי שוויוני ומשכפלים אותו. באתר ארכיון מאמרים עשיר לשימוש הציבור.
מרכז אדוה מתמקד בחקר המדיניות החברתית בישראל וניתוחה, ובוחן באופן ביקורתי את הצעדים הננקטים בתחומי התקציב, המיסוי והשירותים החברתיים – חינוך, בריאות, שיכון, רווחה, תחבורה וסביבה, וכן את השלכותיהם של צעדים אלה על החברה הישראלית כולה ועל כל אחת מהקבוצות המרכיבות אותה. באתר ארכיון דו"חות ופרסומים לשימוש הציבור.
מפעל התיעוד – יהודי ארצות האסלאם (מה-יא"ה), הוקם בפקולטה למדעי הרוח באוניברסיטת ת"א בשנת 2000, ביוזמתו ובניהולו האקדמי של פרופ' ירון צור ובניהולו הטכנולוגי של שאול דוק.מדרשת – אתר רשת בתי המדרש בישראל