שערי עוזיאל, כל ישראל חברים.
רבנות קהילתית, ברוח מסורת חכמי ספרד, ברוחב דעת, באחדות, וברגישות חברתית.
'שערי עוזיאל' הוא בית המדרש לרבנים של 'ממזרח שמש', ו'המרכז החינוכי הספרדי', המטפח מנהיגות רבנית קהילתית, ברוח מסורת חכמי ספרד, ברוחב דעת, באחדות, וברגישות חברתית.
בית המדרש מפגיש רבני קהילה מכהנים, ללימוד מעמיק של מסורת חכמי ספרד, ולגיבוש תפישת עולם רבנית, הבנויה על רוחב דעת תורני, ומצויה בענייני העולם הזה. רבנות רלבנטית, הפותרת בעיות הלכתיות, בכוח ההיתר, לאמיתה של תורה, על פי הדין, השכל והזמן. רבנות מתונה ומכילה, הרואה ערך באחדות הקהילה, ובונה גשרים אל המסורת, בין כל חלקי העם.
בית המדרש מרחיב את תפישת התפקיד הרבני לעיסוק בסוגיות חברתיות וכלכליות; מכשיר את הרב להנהגת הקהילה בנושאי רווחה כמו עוני, נוער בסיכון, אלימות במשפחה; ומקנה כלים לארגון הקהילה, יזמות, גישור, ותורת הנאום.
בית המדרש מפנה את הרבנים ליום לימודים, אחת לשבוע, במשך שנתיים, ללימוד דרשות, פרשנות, פסיקה, ודמויות מופת ממסורת חכמי ספרד, תנ"ך, פילוסופיה והגות יהודית-חברתית, לצד הכשרות, סדנאות, סיורים, וחקר מקרים משולחנו של רב קהילה.
'שערי עוזיאל' בונה רשת של רבני קהילה, הפרושים בכל רחבי הארץ, בכל מגזרי החברה. רבנים, הממשיכים את מסורת חכמי ספרד, המחברת את כל חלקי העם.
130 בוגרים בתכנית, המכשירה כל שנתיים כ-15 רבנים.
הגידים של משתתפים
"לא הכרנו את החכמים הספרדים, זה ממש גילוי עם בשורה. חשובות לי מאוד ההרצאות של אנשי מקצוע. ההרצאות בכלכלה ובחברה, הן ההזדמנות ללמוד חומרים חדשים המשנים את תפיסת עולמי כרב קהילה"
הרב אהוד שמחי, רב קהילת שערי צדק בבית שאן
"יש בערד הרבה אנשים עם התנגדויות ליהדות. אני רואה חשיבות בכך שאותם אנשים יכירו את החכמים הספרדיים, ואת התפיסות שלהם במעורבות בקהילה. לתת לכל אחד, לגעת בכולם בקהילה. להיות כתובת, לא לחיות בתוך ענן אלא להתמודד עם המציאות המורכבת
הרב שמעון מזוז, ערד
"שמח על עצם המפגש עם העמיתים ממגזרים שונים ואזורים שונים מהארץ בבית המדרש, הכרת חכמי ספרד ותורתם"
הרב עמרני נריה, תל ציון
התכנית במספרים
• 80% ממשתתפי בית המדרש מובילים קהילות המונות בין 50-100 משפחות. המשתתפים משפיעים דרך התכנים והערכים שלמדו על הקהילות שלהם. בנוסף, הרבנים פועלים ומשפיעים במגוון מוסדות חינוכיים או טיפוליים עם נוער בסיכון, ילדים ונוער לפני הצבא.
• 130 בוגרי בית המדרש מתגוררים ופועלים בלמעלה מ- 50 יישובים ברחבי הארץ, בצפון בישובים מעלות וצפת, דרך ירושלים ורמת גן במרכז הארץ, ודרומית עד נתיבות, עתניאל, דימונה וירוחם.
• למעלה מ- 90% מהרבנים הבוגרים הינם רבני בתי כנסת מובילים בעירם, או פעילים ומחנכים בקהילה. במעגלים רחבים הרבנים הללו משפיעים על מאות משפחות. בוגרינו שייכים גם לפורומים רבניים שונים, ומעבירים הרצאות ושיעורים בנושאים חברתיים במגוון מוקדים ובכך מגיעים לאלפי משתתפים במעגלים נוספים הנחשפים לשפע המסורות, הערכים והמורשת הספרדית.